Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Izmir în urma cutremurului din Marea Egee

Autor: Mihai Draghici Postat la 30 octombrie 2020 105 afişări

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit în Turcia şi Grecia.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Izmir în urma cutremurului din Marea Egee

Un cutremur de suprafaţă 7,0 grade a avut loc vineri în Marea Egee, în apropierea Insulei Samos (Grecia), conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri. Potrivit autorităţilor din Grecia şi Turcia, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade.

Seismul a fost resimţit puternic în zone din Turcia şi Grecia.

În oraşul turc Izmir s-au prăbuşit cel puţin şase clădiri, a anunţat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, citat de cotidianul Hurriyet. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi imediat după cutremur.

În Grecia au fost semnalate daune la unele imobile de pe insulele Samos şi Chios, conform agenţiei de presă AMNA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
grecia,
cutremur

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.