Mai mult de jumătate din creditele acordate în aprilie 2020 sunt concentrate pe 10 judeţe

Autor: Mircea Nica Postat la 25 iunie 2020 66 afişări

Bucureşti, Cluj şi Timiş deţin un volum al creditelor în lei şi valută acor­date de bănci în luna aprilie 2020 de circa 141 mld. lei, însemnând o pondere de peste 51% din volumul total de credite acor­date de bancheri de circa 274 mld. lei, potrivit datelor BNR.

Mai mult de jumătate din creditele acordate în aprilie 2020 sunt concentrate pe 10 judeţe

Bucureşti, Cluj şi Timiş deţin un volum al creditelor în lei şi valută acor­date de bănci în luna aprilie 2020 de circa 141 mld. lei, însemnând o pondere de peste 51% din volumul total de credite acor­date de bancheri de circa 274 mld. lei, potrivit datelor BNR. Valoarea cre­ditelor înregistrată în aprilie 2020 este cu 6% mai ma­re faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, chiar dacă luna aprilie a repre­zen­tat vârful perioadei stă­rii de urgenţă im­puse de autorităţi ca ur­ma­re a declanşării pandemiei de COVID-19.

Primele 10 judeţe cu cea mai mare va­loare a creditelor acordate de bănci în aprilie 2020 au o pondere în to­talul cre­ditelor în lei şi euro de circa 72%, con­form calculelor ZF. Prima po­ziţie din top aparţine Bucureştiului, care in­clu­de şi judeţul Ilfov, cu un volum al cre­ditelor în luna aprilie 2020 de 113 mld. lei, cu 8,5% mai mult faţă de ace­eaşi perioadă din 2019, repre­zen­tând peste 41% din totalul creditelor acordate de bancheri.

La polul opus, primele trei judeţe care se regăsesc în top 10 judeţe cu cea mai mică valoare a creditelor acordate de bănci în aprilie 2020 sunt Co­vas­na, Giurgiu şi Caraş-Severin. Cele trei ju­deţe deţin o pondere de doar 1% din totalul creditelor acordate de bănci în lei şi valută în luna aprilie a anului curent. Astfel, cea mai mică valoare a credi­te­lor a fost înregistrată în judeţul Covas­na, respectiv 949 mil. lei, cu doar 0,3% mai mult în aprilie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ponderea creditelor acordate acestui judeţ este de 0,35% din valoarea totală a creditelor acordate de bancheri în aprilie 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
banci,
bnr,
pandemie,
bancheri,
valuta

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Mediafax
Efectul încrederii în vaccinul anti COVID-19 şi al tranziţiei de la Casa Albă: Bursele ating niveluri record Efectul încrederii în vaccinul anti COVID-19 şi al tranziţiei de la Casa Albă: Bursele ating niveluri record
Misterul paturilor de ATI, lămurit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Situaţia locurilor la Terapie Intensivă în Bucureşti şi în ţară
MonitorulApararii
A fi sau a nu fi spionat: Snowden de Danemarca A fi sau a nu fi spionat: Snowden de Danemarca
Tranziţia de la Trump la Biden: modelul argentinian
MonitorulPartidelor
Se cere reducerea vârstei de vot la 16 ani: Tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi Se cere reducerea vârstei de vot la 16 ani: Tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi
Apare „vaccinul împotriva risipei banilor publici”?
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.