MAI: Manifestările xenofobe pentru autonomie, un pericol pentru ordinea publică

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 24 martie 2015 297 afişări

Manifestările xenofobe care au ca scop "obţinerea autonomiei unor regiuni pe criterii etnice", reprezintă o ameninţare permanentă "asupra climatului de siguranţă şi bunăstării cetăţenilor", potrivit Strategiei Naţionale de Ordine Publică 2015 - 2020, suspusă dezbaterii publice pe site-ul MAI.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a supus dezbaterii publice proiectul Strategiei Naţionale de Ordine şi Siguranţă publică pentru următorii cinci ani.

În documentul postat pe site-ul MAI se arată că "dinamica fenomenului infracţional rămâne o ameninţare permanentă asupra climatului de siguranţă şi bunăstării cetăţenilor, prin posibile ameninţări precum: manifestări de rasism, xenofobie, extremism şi alte forme de intoleranţă, având drept scop obţinerea autonomiei unor zone/regiuni pe criterii etnice".

Alte "vulnerabilităţi" identificate de specialiştii MAI, care ar putea conduce la creşterea infracţionalităţii sunt "deteriorarea standardelor de viaţă", "degradarea mediului familial şi a sistemului educaţional", "manifestarea în cadrul unor segmente a noii generaţii a unui accentuat comportament nonconformist, de respingere a standardelor de convieţuire socială" sau schimbarea modurilor de operare a infractorilor, care învaţă în străinătate metode noi.

În acelaşi timp, pericole pentru siguranţa pubilcă sunt şi "apariţia unor crize economice atât la nivel european, cât şi la nivel regional, zonal" dar şi "degenerarea adunărilor publice, spontane sau organizate, cu caracter revendicativ, de protest sau a altor forme de manifestare ale cetăţenilor pe spaţiul public, pe fondul nemulţumirilor în plan social", potrivit documentului supus dezbaterii publice de MAI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
XENOFOBIE,
VULNERABILITĂŢI,
MAI
/actualitate/mai-manifestarile-xenofobe-pentru-autonomie-un-pericol-pentru-ordinea-publica-14048391
14048391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.