Magdalena Manea, fost vicepreşedinte al RBS, a fost recrutată de Carpatica

Postat la 19 decembrie 2012 15 afişări

Adunarea generală a acţionarilor Băncii Carpatica a numit-o pe Magdalena Manea, care a deţinut până în luna septembrie funcţia de vicepreşedinte al RBS România, pe poziţia de membru în consiliul de supraveghere al băncii, poziţie rămasă vacantă după demisia omului de afaceri Ilie Carabulea, care deţine controlul băncii.

Carabulea a demisionat din func ţia de preşedinte al consiliului de supraveghere în aprilie după ce a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. El a fost pus în libertate şase luni mai târziu. Poziţia de preşedinte a fost preluată în aprilie de Nicolae Petria, iar un loc în consiliu a rămas vacant. Carpatica a convocat ieri adunarea generală a acţionarilor pentru ocuparea locului respectiv, iar Manea a fost singurul candidat. Ea are o experienţă bancară de 23 de ani în instituţii financiare locale şi internaţionale, dar şi ca manager de proiect în cadrul unui program pentru finanţare rurală derulat de Banca Mondială. Ultima poziţie deţinută a fost cea de vicepreşedinte al RBS România între 2010 şi 2012. Anterior, între 2007 şi 2009, a ocupat o funcţie similară la MKB Romexterra. Înainte de Romexterra, Manea a lucrat la Raiffeisen International Bank Holding (2004-2006), la Raiffeisen Bank (2002 - 2004) şi la Banca Agricolă (2001). Din 1990 şi până în 2000 a activat în cadrul BNR.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
magdalena manea,
rbs,
carpatica
/actualitate/magdalena-manea-fost-vicepresedinte-al-rbs-a-fost-recrutata-de-carpatica-10401736
10401736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.