"Mafia cailor" înregistrează profituri uriaşe cumpărând cai cu zece lire sterline

Postat la 11 februarie 2013 47 afişări

O grupare infracţională, cunoscută sub numele de "Mafia cailor", cumpără cai sălbatici, dar şi de muncă, la preţul de zece lire sterline calul (aproximativ 11,75 euro) şi-i vinde către abatoare cu un profit uriaş, dezvăluie The Daily Mirror în ediţia online, în urma unei investigaţii.

Potrivit tabloidului, medici veterinari corupţi sunt mituiţi pentru a furniza documentele necesare prezentării cailor drept un produs legitim. The Daily Mirror afirmă că investigatorii săi relevă "legături potenţiale între escroci români şi instalaţii de procesare a cărnii din întreaga Europă", urmărindu-le "operaţiunile atât în nord-estul Deltei Dunării, cât şi într-un judeţ din centrul Transilvaniei".

"În aceste zone rurale foarte sărace, grupuri infracţionale prădează fermieri săraci, oferindu-le bani atât în schimbul cailor de muncă, pe care nu îi pot păstra, cât şi în schimbul unor cai sălbatici", scrie publicaţia, precizând că infractorii "plătesc 50 până la 100 de lei, adică între aproximativ zece şi 20 de lire sterline".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
"Mafia cailor",
profituri,
lire sterline
/actualitate/mafia-cailor-inregistreaza-profituri-uriase-cumparand-cai-cu-zece-lire-sterline-10554864
10554864
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.