MAE: Solicitarea Parlamentului European privind închisorile CIA a fost îndeplinită. Există o anchetă în derulare

Postat la 11 octombrie 2013 28 afişări

Solicitarea Parlamentului European privind demararea unei anchete referitoare la închisorile CIA din România este deja îndeplinită, o anchetă fiind deja în derulare, a precizat, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

MAE: Solicitarea Parlamentului European privind închisorile CIA a fost îndeplinită. Există o anchetă în derulare

 "Faţă de apelul adresat autorităţilor române în Rezoluţia respectivă de «a deschide rapid o anchetă independentă, imparţială, cuprinzătoare şi eficientă», MAE precizează că aceste măsuri au fost deja luate, solicitarea respectivă fiind deja îndeplinită", precizează Ministerul de Externe, referindu-se la ancheta Senatului României.

În decembrie 2005, Senatul României a înfiinţat o Comisie specială de anchetă pentru a verifica acuzaţiile la adresa României privind participarea la programul CIA. "Concluziile raportului pe care Comisia de anchetă l-a adoptat în 2008 arată clar că nu au existat baze secrete americane în România", susţine MAE.

Totodată, Ministerul de Externe subliniază că o anchetă judiciară a fost "deja declanşată şi este în derulare".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-solicitarea-parlamentului-european-privind-inchisorile-cia-a-fost-indeplinita-exista-o-ancheta-in-derulare-11497881
11497881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.