MAE: România s-a abţinut la votul legat de aderarea Palestinei la UNESCO

Postat la 01 noiembrie 2011 14 afişări

România a votat "abţinere" legat de aderarea "Palestinei" la UNESCO, în cadrul votului derulat luni la Paris, pentru că nu consideră că acum este un moment potrivit pentru demersul palestinian, prioritatea trebuind să fie reluarea negocierilor directe.

Precizarea a fost transmisă de MAE, marţi, după ce site-ul postului Radio Netherlands a relatat, luni, că România s-a pronunţat împotriva admiterii "Palestinei" în UNESCO, în cadrul votului derulat luni la Paris, în Conferinţa Generală a UNESCO.

"România a votat «abţinere» pentru că nu consideră că acum este un moment potrivit pentru demersul palestinian. Prioritatea în acest moment a celor două părţi şi a comunităţii internaţionale ar trebui să fie reluarea negocierilor directe. România consideră că o agenţie specializată din sistemul ONU, precum UNESCO, ar fi trebuit să amâne pronunţarea în această chestiune, în timp ce tema se află în analiza Consiliului de Securitate al ONU, care este unul dintre organele decizionale principale ale organizaţiei mondiale şi, totodată, principal responsabil în menţinerea păcii şi securităţii internaţionale", menţionează MAE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAE,
Palestina,
UNESCO
/actualitate/mae-romania-s-a-abtinut-la-votul-legat-de-aderarea-palestinei-la-unesco-8924554
8924554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.