MAE: Aderarea României la Schengen şi romii, subiecte ce ar trebui evitate în campania din Franţa

Postat la 27 septembrie 2013 41 afişări

Aderarea României la Schengen şi incluziunea romilor sunt subiecte ce ar trebui evitate în campania electorală din Franţa, a precizat, joi, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe, după o serie de declaraţii ale oficialilor francezi.

MAE: Aderarea României la Schengen şi romii, subiecte ce ar trebui evitate în campania din Franţa

 "Contrar celor apărute în mass-media franceze, subliniem faptul că incluziunea socială a romilor nu are legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen. Considerăm preferabilă evitarea abordării acestor subiecte în context electoral", a precizat MAE român, în replică la declaraţiile mai multor oficiali francezi, potrivit cărora România nu este pregătită să devină membru al acestei zone, iar romii proveniţi din ţara noastră nu doresc să se integreze.

Ministerul român de Externe reiterează faptul că relaţia bilaterală dintre România şi Franţa are "un potenţial amplu". "Între cele două ţări a fost încheiat un Parteneriat Strategic, recent actualizat şi relansat, prin Foaia de Parcurs semnată în februarie 2013. Acest fapt ilustrează o dinamică pozitivă, care îşi propune tocmai valorificarea cât mai bună a potenţialului de cooperare existent între România şi Franţa", precizează sursa citată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-aderarea-romaniei-la-schengen-si-romii-subiecte-ce-ar-trebui-evitate-in-campania-din-franta-11406633
11406633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.