Macovei: Dezbinarea CSM este strategia USL pentru subordonarea justiţiei

Postat la 11 ianuarie 2013 11 afişări

Europarlamentarul PDL Monica Macovei declară că USL şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, acţionează în aceste zile pentru dezbinarea CSM punând în aplicare o strategie de subordonare a justiţiei după principiul "divide et impera".

"Principiul după care acţionează în aceste zile USL pare să fie «divide et impera». Sau, mai exact: «dacă nu poţi să-i stăpâneşti, dezbină-i», iniţiat de ministrul MonaMona Pivniceruecutorul dorinţelor USL, şi susţinut de diverşi membri USL pe plan mediatic. Asistăm în ultimele zile la un atac sistematic asupra unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (...) Pare tot mai clar că cineva îşi doreşte subjugarea justiţiei, inclusiv a CSM, ca parte a sistemului, şi mă întreb cine are interesul să dezbine CSM? Cine are interesul să-i asmută unii împotriva altora pe judecători şi procurori? Eu văd un singur răspuns: aceasta este strategia USL pentru a-şi subordona justiţia", afirmă Macovei, într-o declaraţie postată vineri pe blogul său.

Potrivit eurodeputatului democrat-liberal, USL a pornit această acţiune în urma avizului negativ dat de CSM propunerilor făcute de ministrul Pivniceru pentru funcţiile de Procuror General şi procuror-şef al DNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Macovei,
Dezbinarem,
CSM,
justiţie
/actualitate/macovei-dezbinarea-csm-este-strategia-usl-pentru-subordonarea-justitiei-10453352
10453352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.