Lupul Singuratic. Cine este necunoscutul rege al apei îmbuteliate din China care a ajuns mai bogat decât Warren Buffet

Autor: Paul Catargiu Postat la 11 ianuarie 2021 194 afişări

Lupul Singuratic. Cine este necunoscutul rege al apei îmbuteliate din China care a ajuns mai bogat decât Warren Buffet

Zhong Shanshan, fondatorul Nongfu Spring, o companie chineză ce produce sticle de apă, a ajuns mai bogat decât miliardar american Warren Buffett, după ce, conform Bloomberg Billionaires Index, averea sa a crescut cu 13,5 miliarde de dolari în primele zile ale noului an, la 91,7 miliarde de dolari.

Zhong Shanshan, este acum al şaselea cel mai bogat om al lumii. Acţiunile companiei sale au crescut cu 18% în primele două zile ale noului an, acest lucru ducând creşterea valorii acţiunilor de la listarea la bursă din Septembrie la 200%.

Este abia a doua oară când un cetăţean chinez intră în top 10, primul fiind magnatul imobiliar Wang Jianlin care a atins locul 8 în anul 2015. Este de asemenea cea mai bună clasare a unui chinez de la apariţia index-ului Bloomberg lansat în 2012.

Zhong l-a surclasat săptămâna trecută pe indianul Mukesh Ambani ca cel mai bogat om al Asiei şi se apropie de atingerea sumei averii sale de peste 100 de miliarde de dolari, sumă atinsă doar de alţi cinci oameni în lume. Buffet se află în afara acestora cu o avere de 86,2 miliarde de dolari.

Investitorii sunt tot mai atraşi de compania sa, China arătând succesul stopării răspândirii noului coronavirul. Zhong a ajutat 4 rude să devină la rândul lor miliardari, sora sa mai tânără şi 3 rude ale soţiei sale toate deţinând 1,4% din Nongfu, aceste părţi fiind valorate la 1,3 miliarde de dolari. Compania a produs zeci de milionari, printre care se numără alte rude sau angajaţi ai lui Zhong.

Anul 2020 şi pandemia a afectat economia globală, însă cei mai bogaţi oameni ai lumii au avut de profitat. Zhong a reuşit să obţină peste 71 de miliarde de dolari în 2020, surclasat doar de primii doi clasaţi, Elon Musk şi Jeff Bezos. O excepţie însă este fostul cel mai bogat om al Asiei, Jack Ma. Acesta n-a mai fost văzut în public de când guvernul Chinez a stopat punerea în vânzare a companiei sale Ant Group Co, estimată la 35 de miliarde de dolari. Averea sa a scăzut din luna Octombrie cu aproape 10 miliarde de dolari, Ma ocupând poziţia 25 în clasamentul celor mai bogate persoane ale lumii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.