Lufthansa investeşte 2,5 miliarde de dolari în cel mai mare motor de avion din lume

Autor: Ioana Matei Postat la 23 septembrie 2013 251 afişări

Lufthansa este prima companie aeriană care a ales pentru flota sa de aeronave modelul Boeing 777X de nouă generaţie dotat cu cele mai avansate motoare GE9X de la General Electric. Valoarea motoarelor pentru cele 34 de aeronave este estimată la peste 2,5 miliarde USD.

Lufthansa investeşte 2,5 miliarde de dolari în cel mai mare motor de avion din lume

Modelul GE9X este rezultatul a peste două decenii de cercetare şi dezvoltare GE în care s-au implicat sute de ingineri şi oameni de ştiinţă care au explorat limitele ştiinţei materialelor, termodinamicii şi proiectării motoarelor cu reacţie. Acesta va introduce o nouă generaţie a seriei de motoare GE90, lansat în 1990. GE90 a fost cel mai mare şi mai puternic motor cu reacţie din lume pentru aeronava Boeing 777. Până atunci, companiile aeriene nu puteau efectua zboruri transatlantice şi transcontinentale cu aeronave de pasageri cu fuzelaj lat prevăzute cu doar două motoare. „Practic, modelul 777 cu motorul GE90 a deschis întregii lumi calea spre avioane bimotor de pasageri cu fuzelaj lat incredibil de eficiente,” a declarat David Joyce, preşedinte şi CEO al GE Aviation.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lufthansa-investeste-2-5-miliarde-de-dolari-in-cel-mai-mare-motor-de-avion-din-lume-11378237
11378237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.