Lufthansa anunţă cele mai mari pierderi din istoria companiei, 6,7 mld. euro în 2020: Grupul german arde 300 mil. euro în fiecare lună şi nu vede cu ochi buni recuperarea industriei

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 martie 2021 61 afişări

Lufthansa anunţă cele mai mari pierderi din istoria companiei, 6,7 mld. euro în 2020: Grupul german arde 300 mil. euro în fiecare lună şi nu vede cu ochi buni recuperarea industriei

Lufthansa a avertizat că nu va reveni la nivelurile pre-coronavirus decât la jumătatea deceniului, de vreme ce pandemia de coronavirus reprezintă cea mai gravă criză prin care a trecut vreodată operatorul.

Grupul german a raportat pierderi de 6,7 miliarde de euro în 2020, după ce restricţiile de circulaţie, aplicate pentru a controla numărul de infecţii cu SARS-CoV-2, au decimat numărul de pasageri la nivel mondial. Lufthansa arde în fiecare lună 300 de milioane de euro în cash, potrivit Financial Times.

„Ne aşteptăm ca nivelul cererii să îşi revină odată cu perioada de vară. Suntem pregătiţi să atingem la 70% din programul pre-criză”, spune CEO-ul Carsten Spohr.

Totuşi, grupul german, care a primit un ajutor de 9 miliarde de euro din partea guvernului de la Berlin, se aşteaptă să opereze la o capacitate de 40-50% prin comparaţie cu perioada de dinainte de pandemie, după ce declarase că ar putea ajunge la 40-60%.

Veniturile din 2020 au scăzut cu 63% la 13,59 miliarde de euro, în timp ce pierderile au venit după un 2019 cu profituri de 1,21 miliarde de euro.

Între timp, datoriile nete au crescut la 9,9 miliarde de euro până pe 31 decembrie 2020, de la 6,7 miliarde în anul precedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lufthansa,
pierderi,
avertizare,
circulatie,
operator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.