Lucrările la un viaduct de 400 de metri lungime, începute la Sibiu. Investiţia depăşeşte 38 milioane lei

Autor: Adina Oşan, Diana Stancovici Postat la 18 iulie 2014 107 afişări

Lucrările la un viaduct cu o lungime de 400 de metri au fost începute, vineri, la Sibiu, de primarul Klaus Iohannis, valoarea investiţiei din fonduri europene fiind de peste 38 de milioane de lei.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a inaugurat, vineri, lucrările la construcţia viaductului Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici, afirmând că este "cel mai mare proiect din fonduri europene" realizat în oraş.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Primăriei Sibiu, în vederea realizării construcţiei, au fost deviate în prealabil toate reţelele de utilităţi, s-a dezafectat reţeaua de iluminat public şi s-a închis accesul dinspre străzile adiacente spre şantier pentru asigurarea zonei.

Viaductul va avea o lungime de 400 de metri şi va lega zona străzii Mihail Kogălniceanu de Calea Şurii Mici. Şoseaua va avea câte o bandă pe sens, trotuar pe fiecare parte, un sistem de iluminat public şi piste pentru biciclete.

Lucrările efective au început în cursul săptămânii cu forajele pentru piloţii podului, parte a pilonilor de susţinere.

"Forarea pentru acestea se va face cu un utilaj special care va săpa gropi adânci de 16 metri, cu un diametru de 1,10 metri. În acestea se va introduce armătură şi beton care să susţină picioarele podului. Cei 72 de piloţi pentru care se vor săpa găuri în care se va aşeza armătură şi beton vor fi uniţi apoi printr-o structură de beton la suprafaţă care preia greutatea construcţiei", au precizat reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Unii dintre locatarii din zonă, nemulţumiţi de disconfortul creat pe durata lucrărilor, i-au propus primarului Iohannis reducerea temporară a impozitului pe care îl datorează pe locuinţe, acesta afirmând că va analiza situaţia.

Lucrările vor fi făcute de Asocierea SC Geiger Transilvania SRL - SC Construcţii SA - SC Sinecon SRL - SC Wilhelm Geiger Gmbh.

Valoarea contractului de construcţie este de 28.232.746,37 lei (TVA inclus), la care se adaugă un alt contract de peste zece milioane de lei pentru dirigenţia de şantier. Construcţia viaductului este planificată să se încheie peste 22 de luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VIADUCT,
INVESTIŢIE,
/actualitate/lucrarile-la-un-viaduct-de-400-de-metri-lungime-incepute-la-sibiu-investitia-depaseste-38-milioane-lei-12942468
12942468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.