Londra riscă să piardă statutul de prim centru financiar mondial, din cauza scandalurilor

Postat la 07 iulie 2012 9 afişări

Londra riscă să piardă statutul de principal centru financiar mondial, după ce o investigaţie privind manipularea dobânzilor interbancare, pe o piaţă de 360.000 de miliarde de dolari, se adaugă altor cazuri de abuzuri efectuate de bănci, care au erodat încrederea în City.

În ultimul an, JPMorgan Chase a anunţat pierderi din tranzacţii de cel puţin 2 miliarde de dolari, UBS a fost acuzată de o fraudă de 2,3 miliarde de dolari, iar Barclays şi multe alte bănci au fost acuzate de manipularea dobânzii interbancare LIBOR, transmite Bloomberg.

Aceste scandaluri îşi pun amprenta pe centrul financiar londonez, unde anul trecut au fost concediaţi mai mulţi angajaţi în sectorul financiar decât în oricare altă ţară, economia britanică fiind afectată de prima dublă recesiune după anii '70.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
londra,
economie,
scandaluri,
fraude
/actualitate/londra-risca-sa-piarda-statutul-de-prim-centru-financiar-mondial-din-cauza-scandalurilor-9827069
9827069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.