Locurile de parcare mai scumpe decât casele obişnuite. De ce aceşti oameni dau şi un milion de lire sterline pe câţiva metri pătraţi de pământ

Postat la 02 august 2016 40 afişări

Locurile de parcare mai scumpe decât casele obişnuite. De ce aceşti oameni dau şi un milion de lire sterline pe câţiva metri pătraţi de pământ

Nu poţi să locuieşti într-un automobil parcat, dar poţi să plăteşti la fel de mult pe un loc de parcare ca pe o locuinţă.

Un broker din Londra tocmai a încheiat un contract de 1 milion de lire sterline pentru...un loc de parcare. Locul cu pricina este un garaj închis în cartierul londonez Chelsea şi face legătura cu o casă care este evaluată la 25 de milioane de lire sterline.

Acesta nu este un exemplu singular, un alt client a plătit 700.000 de lire sterline (1 milion de dolari) pentru un loc de parcare lângă casa sa de 10 mil. de lire sterline din cartierul Knightsbridge. Ca să vă faceţi o idee de costurile locuinţelor, în Chelsea în medie un apartament cu două dormitoare se vinde cu 1,4 mil. de lire sterline, iar în Knightsbridge cu 1,9 mil. sterline, conform datelor firmei de imobiliare, Foxtons, scrie BBC.

"Dacă te uiţi la un loc de parcare ca un simplu spaţiu, da, este mult, dar aici vorbim despre un spaţiu foarte important", spune James Forbes, brokerul care a vândut locul de parcare cu 1 milion de lire sterline.

Londra nu este singurul oraş unde locurile de parcare se dau pe sume exorbitante. Anul trecut un loc de 12 mp dintr-o suburbie a Sydney, Kirribilli, s-a vândut cu 90.000 de dolari la o licitaţie. În Hong Kong, un executiv deţine două locuri de parcare în centrul oraşului care valorează 640.000 de dolari fiecare. Acelaşi trend îl găsim în New York sau Boston.

"Pentru aceşti clienţi plata atât de mare pentru un loc de parcare este echivalentul unui om obişnuit care cheltuieşte 200.000 de dolari pe o casă în suburbie şi mai plăteşte 50-100 de dolari taxe în fiecare an", spune şi Rick Palacios Jr, director al firmei de cercetare John Burns Real Estate Consulting.

Potrivit BBC sunt două tipuri de clienţi pentru asemenea locuri de parcare, cei care vor să deţină un asemenea loc în zone premium sau cei care-l văd ca pe o investiţie şi închiriează locul de parcare. "În loc să cumpere apartamente, achiziţionează locuri de parcare", este de părere  Charles Cridland, fondator al YourParkingSpace, un site pentru rezervarea locuri de parcare. Acesta estimează că cei care investesc într-un astfel de loc ar putea obţine 10-15% profit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.