Limuzina lui Ceauşescu, vândută la licitaţie pentru 37.000 de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 decembrie 2014 143 afişări

37.000 euro din 43 de paşi de licitare. Acesta a fost rezultatul unei înfruntări între unsprezece colecţionari, care şi-au dorit cu ardoare să devină proprietarii acestei bijuterii pe roţi, care, acum 25 ani, aparţinea dictatorului Nicolae Ceauşescu. Cu un preţ de pornire extrem de accesibil de 4.000 euro, Limuzina Paykan Hillman-Hunter a suscitat chiar de la început curiozitatea colecţionarilor, a publicului general şi a mass-mediei, rezultatul obţinut fiind încă o mărturie a interesului crescut pentru obiecte care au aparţinut unor personalităţi marcante ale istoriei.

Limuzina lui Ceauşescu, vândută la licitaţie pentru 37.000 de euro

Colecţia de bijuterii a Marinei Dimitropoulus a fost de asemenea apreciată, aducând un total de 12.000 euro pentru cele trei piese rafinate. Secţiunea de bijuterii s-a dovedit a fi cea mai preţuită de public, rata acesteia de adjucare depăşind 90%. Printre cele mai semnificative creşteri au reuşit pandantivul din aur, ornamentat cu safire roze (900 euro, peste triplul preţului de pornire), inelul de aur cu citrin mare (1000 euro, de 5 ori preţul de pornire), setul Art Deco de seară din platină, decorat cu diamante şi safire (4.750 euro) sau inelul din aur alb, cu safire, diamante şi acvamarin (1.800 euro, de 5 ori preţul de pornire).

În topul preferinţelor publicului s-au aflat şi obiectele religioase de colecţie precum Porţile împărăteşti adjudecate pentru 3.900 euro, icoana Maica Domnului cu pruncul adjudecată pentru 4.000 euro, la fel şi icoana cu Sfântul Părinte Nicolae adjudecată pentru 3.000 euro.

Artmark mai organizează pe 17 decembrie, Licitaţia de Iarnă, ediţie aniversară, la JW Marriott Grand Hotel Bucharest. Opere de prestigiu semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Alexandru Ciucurencu, Ion Ţuculescu, Corneliu Baba vor putea fi admirate până pe 16 decembrie la Artmark.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
limuzina,
nicolae ceausescu,
licitatie,
Artmark
/actualitate/limuzina-lui-ceausescu-vanduta-la-licitatie-pentru-37-000-de-euro-13714777
13714777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.