Liderul USR Sulina a demisionat după comentariile la adresa lui Ivan Patzaichin

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 ianuarie 2021 381 afişări

Preşedintele USR Sulina şi-a dat demisia din funcţie în urma comentariilor la adresa lui Ivan Patzaichin, anunţă liderul filialei judeţene Tulcea, deputatul Eugen Terente.

Liderul USR Sulina a demisionat după comentariile la adresa lui Ivan Patzaichin

„Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziţia alianţei. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generaţii întregi şi este un exemplu pentru toţi locuitorii Deltei. Preşedintele USR Sulina şi-a dat, astăzi (luni-n.r.), demisia din funcţie în urma comentariilor sale. Amintim că alianţa USR PLUS a propus, în premieră, un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural şi cultural implicând în decizii comunităţile locale şi asociaţiile civice„, scrie pe Facebook Eugen Terente.

Mirel Constantin afirmase că prezenţa lui Ivan Patzaichin în această comisie echivalează cu „lupul paznic la oi”.

Ivan Patzaichin a reclamat „atacuri violente” şi a anunţat că renunţă să mai conducă comitetul consultativ iniţiat de USR PLUS pentru alegerea unui guvernator al Deltei Dunării.

„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulţi oameni de calitate în Tulcea, şi sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora şi fără mine. Aşa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei şi la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu şi mereu acest lucru, sau prin prezenţa mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase şi le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârşit”, a scris, duminică, pe Facebook, Ivan Patzaichin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
demisie,
patzaichin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.