Liderul nord-coreean vrea mai multe exerciţii şi cere armatei să fie pregătită de „război real”

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 martie 2023 58 afişări

Preşedintele Kim Jong Un din Coreea de Nord a ordonat armatei să intensifice exerciţiile pentru a descuraja inamicii şi a fi gata pentru un „război real". Vineri, liderul coreean a supravegheat un exerciţiu de atac, potrivit Reuters.

Liderul nord-coreean vrea mai multe exerciţii şi cere armatei să fie pregătită de „război real”

Coreea de Nord a lansat rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale vestice, a anunţat armata sud-coreeană.

Fotografiile publicate de agenţia de ştiri KCNA a Nordului au arătat cel puţin şase rachete lansate în acelaşi timp.

KCNA a spus că o unitate antrenată pentru „misiuni de atac" a tras o „salvă puternică" şi şi-a demonstrat capacitatea de a „participa la un război real".

„Kim a subliniat că unităţile de asalt ar trebui să fie pregătite cu stricteţe pentru îndeplinirea celor două misiuni strategice, în primul rând, pentru a descuraja războiul şi, în al doilea rând, pentru a prelua iniţiativa în război, prin intensificarea constantă a diferitelor exerciţii simulate pentru un război real", a anunţat KCNA.

În replică, preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat că ţara sa va intensifica exerciţiile militare comune cu SUA. Săptămâna viitoare, va începe Freedom Shield, un amplu exerciţiu care se desfăşoară în fiecare an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armată,
exerciţii,
coreea de nord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.