Liderul nord-coreean Kim Jong-il a murit. Noul şef al statului va fi Kim Jong-un, fiul său (VIDEO)

Postat la 19 decembrie 2011 68 afişări

Liderul nord-coreean Kim Jong-il, care avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, a murit sâmbătă, iar fiul său Kim Jong-un a fost desemnat pentru a-i succeda, a anunţat luni presa oficială a regimului comunist.

Liderul nord-coreean, în vârstă de 69 de ani, a decedat din cauza unei "mari epuizări mentale şi fizice" la 17 decembrie, la ora locală 8,30 (1,30, ora României), a anunţat KCNA, agenţia oficială nord-coreeană. Kim, a cărui mobilitate era redusă din 2008 când a suferit un accident cerebral, a decedat din cauza unui "infarct miocardic sever şi a unei crize cardiace", în trenul său, în timpul uneia dintre deplasările sale tradiţionale pe teren, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene, care a adăugat că o autopsie a fost realizată duminică.

Funeraliile sale au fost fixate pentru 28 decembrie la Phenian. Autorităţile statului comunist au decretat doliu în perioada 17-29 decembrie.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderul-nord-coreean-kim-jong-il-a-murit-noul-sef-al-statului-va-fi-kim-jong-un-fiul-sau-video-9073283
9073283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.