Liderii UE vor cere noi măsuri de stimulare a creşterii economice, la viitorul summit

Postat la 17 iunie 2012 22 afişări

Liderii Uniunii Europene vor cere noi măsuri de stimulare a creşterii economice şi de îmbunătăţire a condiţiilor de creditare, potrivit unui proiect de document pregătit pentru summit-ul din 28-29 iunie de la Bruxelles.

Statele UE vor promova măsuri de susţinere a creşterii economice într-o perioadă în care, potrivit preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, "nu există riscuri inflaţioniste în niciuna dintre ţările membre", iar BCE va continua să funizeze lichidităţi sistemului bancar. Draghi lucrează cu preşedintele UE Herman Van Rompuy, şeful Eurogroup Jean-Claude Juncker şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la un proiect pentru aprofundarea integrării celor 17 state din zona euro. Raportul acestora va stabili bazele pentru consolidarea zonei euro şi a coordonării economice la nivelul UE, potrivit documentului summit-ului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderii-ue-vor-cere-noi-masuri-de-stimulare-a-cresterii-economice-la-viitorul-summit-9753307
9753307
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.