Lenovo Romania are un nou General Manager. Cine este Doru Ristea

Autor: Ioana Matei Postat la 25 octombrie 2022 259 afişări

Lenovo Romania are un nou General Manager. Cine este Doru Ristea

Doru Ristea a fost numit în funcţia de director general al Lenovo România şi îl va înlocui astfel pe Aurel Neţin, care se pensionează după 16 ani de activitate în companie. El va fi responsabil pentru continuarea creşterii business-ului Lenovo PC Group pe piaţa românească şi va raporta către Ivan Bozev, director executiv Lenovo pentru regiunea Europa Centrală şi de Sud-Est, spun reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă. 

Doru Ristea a dobândit experienţă în cadrul Lenovo România, după ce a condus anterior echipele de Enterprise şi Public Sales, având o carieră de peste 20 de ani în sectorul de vânzări atât în industria hardware, cât şi în cea software.

El va ocupa poziţia de General Manager in locul lui Aurel Neţin, care se pensionează dupa 16 ani de activitate în această companie. Sub conducerea lui Aurel Neţin, segmentul de PC-uri a devenit din ce în ce mai puternic în cadrul companiei, Lenovo impunându-se ca brandul numărul 1 de PC-uri în România. Aurel Neţin s-a alăturat echipei Lenovo în 2006, aducând o creştere semnificativă a business-ului de la o cotă de piaţă de 10% la 23,3%, potrivit datelor companiei. 

Privind  schimbarea de management din cadrul Lenovo România, Doru Ristea a declarat:

„Sunt onorat să preiau conducerea Lenovo în România, după rezultatele şi realizările extraordinare obţinute sub conducerea lui Aurel Neţin în ultimii 16 ani. Sunt încrezător că experienţa pe care o am în sectorul IT din România, alături de o echipă inovativă, va declanşa şi accelera transformarea companiei Cu ajutorul soluţiilor de business unice şi al excelenţei operaţionale Lenovo, în colaborare  cu partenerii noştri, vom continua să oferim clienţilor o experienţă la cel mai înalt nivel”.

Doru Ristea este absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti, International Business & Economics şi a studiilor aprofundate Tranzacţii Internaţionale. Are doi copii, iar printre hobby-urile sale se numără istoria, literatura, istoria muzicii rock şi a altor genuri muzicale, chitara şi drumeţiile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.