Legile privind reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor au intrat in vigoare

Postat la 30 iunie 2010 47 afişări

Legile austeritatii, care vizeaza reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si recalcularea unor categorii de pensii, au fost publicate, miercuri, in Monitorul Oficial, in variantele adoptate de Parlament, dupa decizia CC privind neconstitutionalitatea unor articole.

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, legile privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, in variantele primite de la Parlament, dupa ce acestea au fost puse in acord cu decizia Curtii Constitutionale.

Legea privind unele masuri in vederea restabilirii echilibrului bugetar prevede, la articolul 1, ca se diminueaza cu 25% cuantumul brut al salariilor sau indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatiii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta , stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legile-privind-reducerea-cu-25-a-salariilor-bugetarilor-si-recalcularea-pensiilor-au-intrat-in-vigoare-6466220
6466220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.