Lege: Orice discriminare a mamelor care alăptează, amendată cu până la 2.000 de lei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 iunie 2021 57 afişări

Evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancţionabile cu amendă de la 100 la 2.000 de lei, potrivit unui proiect de lege votat joi de Camera Deputaţillor.

Lege: Orice discriminare a mamelor care alăptează, amendată cu până la 2.000 de lei

„Veşti bune pentru mămici!! Proiectul de lege pe care l-am semnat şi pe care l-am susţinut, fiind #mamădedoi, privind alăptarea în spaţii publice a fost adoptat azi de Camera Deputaţilor, forul decizional. Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacţiile discriminatorii ale unora.

Prin această lege, evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancţionabile cu amendă de la 100 de lei pana la 2.000 de lei”, anunţă senatorul PNL Alina Gorghiu.

Ea precizează că, până în prezent, legislaţia în vigoare nu sancţiona o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci şi la sănătate.

Proiectul de lege privind alăptarea în spaţii publice a fost aprobat cu 279 de voturi „pentru” şi o abţiere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mame,
copii,
alăptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.