Laszlo Tokes: Urmarile Tratatului de la Trianon trebuie remediate

Postat la 01 decembrie 2010 16 afişări

Urmarile Tratatului de pace de la Trianon se fac inca simtite si trebuie remediate, a declarat, miercuri, Laszlo Tokes, vicepresedintele Parlamentului European, care a participat la o ceremonie organizata la Hotel Kempinski din Budapesta.

Tokes a declarat ca populatia Ungariei a scazut sub 10 milioane de locuitori in 2010, iar numarul total al maghiarilor din Bazinul Carpatilor s-a redus cu aproximativ un milion in ultimii 20 de ani.

El a apreciat drept "dramatic" faptul ca raportul initial de 55 la 45 la suta intre romani si maghiari in zonele care, conform Tratatului, au fost cedate de Ungaria Romaniei a ajuns la 80 la 20 la suta dupa 1920, ca urmare a "asimilarii artificiale" a etnicilor maghiari, stabilirii unui mare numar de romani in orasele etnicilor ungari, precum si a stimulentelor acordate etnicilor maghiari pentru a parasi tara lor natala.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/laszlo-tokes-urmarile-tratatului-de-la-trianon-trebuie-remediate-7769108
7769108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.