Lansarea Digi FM Sighişoara şi Pro FM Reşiţa, amânată cu şase luni, cu aprobarea CNA

Autor: Madalina Cerban Postat la 19 mai 2015 113 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de marţi, amânarea cu şase luni a lansării posturilor de radio Pro FM Reşiţa şi Digi FM Sighişoara, pe care RCS&RDS le va integra în reţeaua Pro FM şi în fosta reţea Info Pro.

RCS&RDS a obţinut frecvenţele de radio de la Sighişoara şi Reşiţa la un concurs organizat de CNA la sfârşitul anului 2013. Aceste licenţe au fost obţinute de RCS&RDS alături de o altă frecvenţă, la Sibiu, pentru a lansa postul generalist Digi FM. Planurile RCS&RDS s-au schimbat şi nu mai vizează lansarea unei reţele de radio generaliste, ci a unei reţele informative.

Planurile RCS&RDS s-au schimbat după ce compania de telecomunicaţii a preluat toate radiourile deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM.

RCS&RDS a prezentat planurile în acest sens în şedinţa din 24 februarie a CNA. Atunci, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de CME în România, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.

Pe de altă parte, în şedinţa CNA din 10 martie, RCS&RDS a anunţat că renunţă la licenţa de radio la Sibiu, pe care a obţinut-o pentru a lansa Digi FM, la concursul organizat de CNA în 2013, şi a primit aprobarea pentru a include frecvenţele de la Reşiţa şi Sighişoara, primite la acelaşi concurs, în reţeaua Pro FM şi în fosta reţea Info Pro.

Până în prezent, RCS&RDS nu a reuşit să pună în funcţiune frecvenţele de la Reşiţa şi Sighişoara, astfel încât compania a solicitat şi a şi primit, marţi, aprobarea CNA de amânare cu şase luni a lansării Digi FM Sighişoara şi a Pro FM Reşiţa.

RCS&RDS a mai beneficiat de o amânare cu şase luni a punerii în funcţiune a acestor două frecvenţe, perioadă care va expira pe 27 mai, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate".

Pe de altă parte, tot în şedinţa de marţi, CNA a aprobat amânarea cu şase luni a lansării posturilor de radio Itsy Bitsy Suceava, Radio Maria Târnăveni, Alt FM Timişoara, Atlas FM Abnrud, Class FM Borsec, Sam FM Satu Mare, Radio Galaxy Câmpulung, Radio Galaxy Turnu-Măgurele şi Radu Panduru Târgu-Cărbuneşti, ale căror frecvenţe au fost acordate de Consiliu la acelaşi concurs din 2013, când au fost acordate şi cele două frecvenţe ale RCS&RDS.

De asemenea, CNA a aprobat, marţi, amânarea cu şase luni a lansării televiziunii generaliste VP TV, care a primit licenţă audiovizuală pe 13 ianuarie 2014. Licenţa VP TV este deţinută de societatea Prontos Serv SRL din Ploieşti, ai cărei asociaţi sunt Laurenţiu Megelea (95%) şi Ioana Zamfir (5%). La momentul primirii licenţei, Laurenţiu Megelea a spus în şedinţa CNA că VP TV va fi o televiziune adresată comunităţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în interesul cetăţenilor.

Deciziile de amânare cu câte şase luni a punerii în funcţiune a tuturor acestor licenţe au fost luate marţi de CNA cu nouă voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul "împotrivă" (Lorand Turos).

Lorand Turos a spus că a votat "împotriva" amânării punerii în funcţiune a acestor licenţe pentru că vrea să dea un semn că perioada care a trecut de la acordarea acestor licenţe de către CNA era suficientă pentru ca acestea să fie puse în funcţiune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
RCS&RDS,
VP TV
/actualitate/lansarea-digi-fm-sighisoara-si-pro-fm-resita-amanata-cu-sase-luni-cu-aprobarea-cna-14295637
14295637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.