Fost candidat în parlamentarele din SUA, acuzat că plănuia atacarea unei comunităţi de musulmani

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 mai 2015 40 afişări

Robert Doggart, fost candidat pentru un loc în Congresul Statelor Unite, este acuzat că intenţiona să comită un atentat într-o comunitate musulmană din statul New York, suspectul recunoscând faptele, informează Sky News.

Robert Doggart, un extremist de dreapta în vârstă de 63 de ani, a candidat anul trecut, fără succes, pentru un loc în Congresul Statelor Unite.

Doggart a fost arestat de FBI pe 10 aprilie, sub acuzaţia că pregătea un atac cu arme de foc, săbii şi explozibil în comunitatea musulmană Hancock (Islamberg), situată în statul New York. Extremistul şi membri ai miliţiei sale sunt acuzaţi că plănuiau să atace o moschee, o şcoală şi o cafenea din Hancock.

"Islamberg este un loc vulnerabil din toate punctele de vedere şi trebuie distrus în totalitate", afirma Doggart într-o conversaţie interceptată de Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Bărbatul şi-a recunoscut vina şi ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare.

"Doggart este un exemplu care arată efectele islamofobiei", a reacţionat Muhammad Matthew Gardner, purtătorul de cuvânt al organizaţiei Musulmani în America.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
securitate
/actualitate/fost-candidat-in-parlamentarele-din-sua-acuzat-ca-planuia-atacarea-unei-comunitati-de-musulmani-14292295
14292295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.