Reuniune consultativă CE - Ucraina - Rusia privind implementarea Acordului de Asociere

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 18 mai 2015 18 afişări

Comisia Europeană (CE) urmează să participe la o reuniune tripartită cu Rusia şi Ucraina în cadrul căreia se vor consulta cu privire la implementarea părţii comerciale a Acordului de Asociere UE-Ucraina, anunţă luni, într-un comunicat, Ministerul ucrainean de Externe.

"Ministrul de Externe Pavlo Klimkin va lua parte la consultări tripartite cu privire la Acordul de Asociere, se va întâlni cu miniştrii de Externe în cadrul Grupului de prietenie cu Ucraina şi va participa la a 125-a sesiune a Comitetului Ministerial al Consiliului Europei (CoE)", se arată în comunicat, citat de portalul Sputnik.

Klimkin urmează, de asemenea, să îi întâlnească pe comisarii Johannes Hahn, însărcinat cu Politica de Vecinătate şi Extindere, Cecilia Malmstrom, însărcinată cu Comerţul şi Dimitris Avramopoulos, însărcinat cu Migrarea, Afacerile Externe şi Cetăţenia.

Aceste reuniuni urmează să se concentreze asupra creării unei zone de liber schimb între UE şi Ucraina începând de la 1 ianuarie 2016, liberalizării regimului vizelor europene pentru cetăţenii ucraineni şi implementării înţelegerilor de la Minsk cu privire la criza din estul Ucrainei.

De asemenea, Kievul şi Bruxellesul urmează să-şi alinieze poziţiile înainte de Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc joi şi vineri la Riga.

Alături de Ucraina, din parteneriat mai fac parte fostele republici sovietice Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Belarus şi Georgia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
UE,
RUSIA
/actualitate/reuniune-consultativa-ce-ucraina-rusia-privind-implementarea-acordului-de-asociere-14285577
14285577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.