Lagarde: FMI va conveni în câteva zile cu Ucraina un plan de finanţare pe termen scurt

Postat la 24 martie 2014 26 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Ucraina vor conveni, în următoarele zile, un plan de finanţare pe termen scurt, potrivit directorului executiv al FMI, Christine Lagarde.

Lagarde: FMI va conveni în câteva zile cu Ucraina un plan de finanţare pe termen scurt

 Lagarde a declarat, la Beijing, că Ucraina are nevoie de un astfel de plan pentru a-şi stabiliza economia, relatează Wall Street Journal (WSJ).

Oficialul nu a oferit alte detalii privind mărimea împrumutului sau condiţiile care vor fi impuse de FMI în schimbul banilor.

Şefului misiunii FMI la Kiev, Nikolai Gueorguiev, a declarat joi, într-un comunicat, că Fondul a înregistrat progrese importante în negocierile cu Ucraina, dar mai este de lucru înainte de convenirea unui acord. Împrumutul va fi condiţionat de reforme vaste în sectorul public şi în mai multe sectoare ale economiei.

Într-un discurs susţinut joi la Washington, preşedintele american, Barack Obama, a făcut apel la FMI să acorde rapid ajutor Ucrainei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
ucraina,
lagarde,
plan,
finantare,
termen,
fond,
wsj,
declaratii
/actualitate/lagarde-fmi-va-conveni-in-cateva-zile-cu-ucraina-un-plan-de-finantare-pe-termen-scurt-12320701
12320701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.