La fiecare patru secunde, în lume, un om este diagnosticat cu o boală care în România e ignorată total

Autor: Maria Bîrnaure Postat la 23 aprilie 2016 8794 afişări

La fiecare patru secunde, în lume, un om este diagnosticat cu o boală care în România e ignorată total

Aproape 300.000 de români suferă de o boală în cazul căreia în lume se derulează ample proiecte naţionale de sănătate. În România însă ea este ignorată aproape total, puţin peste 10% din numărul total al celor afectaţi fiind diagnosticaţi corect. Anual, la nivel global, apar 7,7 milioane de cazuri noi, unul la fiecare patru secunde.  În Europa, numărul persoanelor afectate este estimat la 9,9 milioane, adică 28% din totalul la nivel mondial.

„Dacă serviciile sociale lipsesc cu desăvârşire, serviciile medicale există, dar sunt puţine şi ineficiente. Diagnosticarea se face, de obicei, în faza medie spre severă a bolii. Pentru depistarea bolii în faza precoce este nevoie de o pregătire specifică a specialiştilor, acest lucru putându-se efectua numai în centre specializate de tipul Centrelor de Memorie”, a explicat  medicul Maria Moglan.

Află aici care este boala cu care este diagnosticat, în lume, un om la patru secunde şi de ce este ea ignorată total în România

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
romani
/actualitate/la-fiecare-patru-secunde-in-lume-un-om-este-diagnosticat-cu-o-boala-care-in-romania-e-ignorata-total-15269537
15269537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.