Kremlinul avea în vedere divizarea Ucrainei înainte de fuga lui Viktor Ianukovici

Autor: Iuliana Enache Postat la 26 februarie 2015 59 afişări

Kremlinul ar fi avut în vedere o operaţiune de anexare a Crimeei şi estului Ucrainei înainte de îndepărtarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici, susţine un cotidian rus citat de postul de televiziune Euronews, în pagina electronică.

Cotidianul de opoziţie Novaia Gazeta susţine că documentul a fost prezentat unor oficiali de rang înalt cu trei săptămâni înainte ca liderul prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, să fugă din Kiev la 21 februarie.

Potrivit cotidianului, documentul conchidea că preşedintele Ianukovici pierde controlul ţării şi este în pericol iminent de a fi înlăturat de la putere. Ca urmare, acestea propunea crearea condiţiilor necesare pentru organizarea unor referendumuri în Crimeea şi Donbas, regiuni vorbitoare de limbă rusă, pentru autodeterminare şi posibilă unire cu Rusia.

Kremlinul a negat aceste afirmaţii, pe care le consideră "absurde".

Rusia a anexat Crimeea la 21 martie şi în luna următoare au apărut mişcările separatiste proruse în estul Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
/actualitate/kremlinul-avea-in-vedere-divizarea-ucrainei-inainte-de-fuga-lui-viktor-ianukovici-13896342
13896342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.