Kremlinul a confirmat o întâlnire a lui Putin cu Merkel pe 10 mai, la Moscova

Autor: Gaidau Ion Postat la 30 aprilie 2015 62 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni pe 10 mai, la Moscova, cu cancelarul german Angela Merkel, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia Sputnik în pagina electronică.

"Este adevărat, o aşteptăm pe cancelarul german pe 10 mai la Moscova. Merkel şi Putin vor avea discuţii în format restrâns şi extins, la Kremlin", a confirmat Dmitri Peskov pentru presă.

Cei doi lideri vor susţine o conferinţă comună de presă după întrevedere, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, a anunţat marţi că Angela Merkel va efectua pe 10 mai o vizită la Moscova, pentru a onora memoria celor ucişi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Putin şi Merkel vor depune coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Moscova, a anunţat Berlinul.

Moscova va organiza pe 9 mai ceremonii cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste. Cel puţin 26 de lideri mondiali şi-au anunţat prezenţa la eveniment.

Cei mai mulţi lideri occidentali nu vor merge la Moscova din cauza crizei din Ucraina. Foştii aliaţi ai Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial - Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite - vor fi absenţi de la eveniment. Parada militară din Piaţa Roşie ar urma să fie cea mai mare organizată vreodată.

La defilare vor participa 15.000 de militari ruşi şi 1.300 de militari străini, inclusiv garda de elită sârbă, garda chineză de onoare şi grenadieri indieni. Vor participa, de asemenea, 200 de vehicule blindate şi 150 de avioane de luptă.

Printre demnitarii străini care vor fi prezenţi la paradă se numără liderii chinez şi nord-coreean, precum şi premierul grec de stânga Alexis Tsipras.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
GERMANIA,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/kremlinul-a-confirmat-o-intalnire-a-lui-putin-cu-merkel-pe-10-mai-la-moscova-14182291
14182291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.