Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţime la Iaşi, fotografiidu-se şi vorbind cu oamenii

Autor: Florentina Mardale, Florin Gheţău Postat la 24 ianuarie 2015 102 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţumie, sâmbătă, la Iaşi, unde a participat la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, el fiind bine primit de ieşeni, care s-au fotografiat şi au vorbit cu şeful statului şi i-au spus să nu-i dezamăgească şi "să termine cu corupţia".

După susţinerea discursurilor de pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Iaşi, şeful statului, care a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cristian Adomniţei, pe tot parcursul evenimentelor, a depus o coroană la statuia domnitorului Al. I. Cuza.

La un moment dat, un bătrân a intrat în perimetrul unde se aflau autorităţile, el fiind luat de forţele de ordine, care l-au condus la preşedintele Klaus Iohannis, căruia bărbatul i-a spus câteva cuvinte.

Ulterior, a avut loc o defilare a militarilor din Garnizoana Iaşi, după care Klaus Iohannis s-a prins în Hora Unirii, el aflându-se lângă Cristian Adomniţei, iar între aceştia fiind trei tinere îmbrăcate în costume populare.

Şi premierul Victor Ponta a dansat Hora Unirii, acesta fiind însoţit de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Şeful statului şi premierul Ponta au stat la distanţă considerabilă unul de celălalt în timpul în care au dansat Hora Unirii.

După acest moment, Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţime, el fotografiindu-se, vorbind şi salutând oamenii prezenţi la manifestările de Ziua Unirii.

De altfel, Iohannis a străbătut distanţa dintre Piaţa Unirii şi Catedrala Mitropolitană, în aproximativ 40 de minute.

Oamenii i-au strigat: "Scăpaţi-ne de Ponta!", "Să nu ne dezamăgiţi!", iar un bărbat i-a spus că DNA nu funcţionează la Iaşi, Iohannis răspunzându-i că va funcţiona.

Câţiva ieşeni i-au urat sănătate şi alţii l-au îndemnat "să termine cu corupţia".

Iohannis a ajuns apoi la Catedrala Mitropolitană, unde a discutat, circa 15 minute, cu IPS Teofan. În acest timp, la catedrală a ajuns şi Victor Ponta.

Ulterior, politicienii au plecat la Biserica "Trei Ierarhi", unde au depus coroane la mormântul lui Al.I Cuza şi unde a avut loc o scurtă slujbă religioasă.

După acest moment, Klaus Iohannis a plecat de la manifestările de Ziua Unirii de la Iaşi.

La rândul său, Ponta a rămas la biserică, unde a participat la semnarea unui protocol de colaborare între Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi, fiind prezenţi şi primarii din Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi Cernăuţi.

La manifestările de Ziua Unirii de la Iaşi au participat câteva mii de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
BAIE DE MULŢIME,
/actualitate/klaus-iohannis-a-facut-o-baie-de-multime-la-iasi-fotografiidu-se-si-vorbind-cu-oamenii-13783996
13783996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.