Kelemen despre revizuirea relaţiei cu PSD-PNL: Nu o să rămân supărat pe viaţă. Nu sunt tembel

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 iulie 2023 49 afişări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu va rămâne supărat pe viaţă după ieşirea formaţiunii din coaliţia cu PSD şi PNL. "Suntem oameni maturi", afirmă el, după întâlnirea privată cu Marcel Ciolacu, Viktor Orban şi Sorin Grindeanu.

Kelemen despre revizuirea relaţiei cu PSD-PNL: Nu o să rămân supărat pe viaţă. Nu sunt tembel

Întrebat la RFI dacă faptul că a participat la întâlnirea lui Viktor Orban cu Marcel Ciolacu înseamnă că îşi revizuieşte relaţiile cu PSD, după iritarea produsă la UDMR de ieşirea formaţiunii din coaliţie, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu am discutat astfel de probleme şi o astfel de situaţie şi nu se pune problema. Deci vă daţi seama că nu o să rămân eu sau UDMR, nu o să rămân supărat pe viaţă. Nu sunt nici eu tembel, nici colegii mei. Nu am uitat, sunt extrem de deranjat că după doi ani şi jumătate, când noi am făcut treaba aşa cum trebuie, cu responsabilitate şi cu rezultate, ne-am trezit în afara Guvernului. Asta este viaţa, ei aşa au făcut calculele, dar ieri nu am abordat în nici un fel astfel de probleme de politică internă şi nici nu era cazul să abordăm. Când eu am ceva de discutat cu Marcel Ciolacu, discut cu Marcel Ciolacu şi el la fel, dacă are ceva de discutat cu mine, mă sună şi discutăm. Deci din acest punct de vedere, suntem oameni maturi şi putem rezolva noi treburile noastre. În acest moment, ei au majoritate, ei guvernează. Eu mă bucur că am participat la această întâlnire, că eu de ani de zile încerc să releg legăturile şi relaţiile politice dintre cele două state, fiindcă ăsta este interesul nostru comun”.

Reporter: Până la urmă, este în interesul comunităţii maghiare din România ca UDMR să întreţină relaţii cordiale cu PSD şi PNL, pentru că banii pentru dezvoltarea comunităţii maghiare, o comunitate în mare parte săracă, vin de la bugetul de stat, prin tot felul de PNDL-uri, programul Anghel Saligny şi aşa mai departe, deci fondurile vin tot de la PSD şi PNL.

Kelemen Hunor: Nu, nu vin nici de la PNL, nici de la PSD, vin de la bugetul României şi vin din impozitele plătite şi de maghiarii din România şi de români şi de toţi. În doi ani şi jumătate, noi am demonstrat că avem o viziune privind dezvoltarea comunităţilor locale şi avem şi rezultate şi nu e vorba de bani când încercăm să avem relaţii cu oameni corecţi şi cu partidele politice democratice. Nu e vorba doar de bani şi nu e vorba de bani în primul rând, că investiţiile trebuie să meargă acolo unde e nevoie de investiţii, dacă există viziune şi aşa mai departe. Aici este vorba despre o relaţie corectă între majoritate şi minoritate, de încredere, de a-l accepta pe celălalt aşa cum este şi sigur, astea sunt lucrurile cele mai importante. Banii nu-i primeşti nici de la PNL, că nu sunt banii PNL-ului, nici de la PSD, că nu sunt banii PSD-ului.

Reporter: Ei îi controlează, ei sunt la guvernare, ei dau drumul la robinet.

Kelemen Hunor: Aşa e la Guvern. Când ai câştigat alegerile, când guvernezi, într-adevăr, controlezi bugetul, decizi despre politicile bugetare. Când vor veni alţii, ei vor decide. Aşa e şi în Franţa, aşa e şi în Italia, în Marea Britanie, chiar şi în America. Dar cum ar trebui să fie? Eşti la guvernare şi nu tu controlezi bugetul? Ar fi culmea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen hunor,
psd,
pnl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.