KazMunayGas reevaluează planul extinderii în Ucraina şi Turcia, dar promite investiţii în România

Postat la 03 aprilie 2014 60 afişări

KMG International NV, fostul grup Rompetrol, reanalizează oportunitatea extinderii pe pieţele de distribuţie a carburanţilor în Ucraina şi Turcia, dar vizează investiţii de aproximativ 170 milioane de dolari pentru deschiderea a 96 de benzinării în România.

KazMunayGas reevaluează planul extinderii în Ucraina şi Turcia, dar promite investiţii în România

 "Iniţial, planul era să ne extindem în Ucraina şi Turcia, dar este un mare semn de întrebare în privinţa Ucrainei din cauza mediului politic. Turcia este o altă poveste. Poate este nevoie să reevaluăm planul", a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International NV.

La mijlocul lunii martie Peninsula Crimeea din Ucraina a fost alipită Federaţiei Ruse, printr-un acord semnat la Moscova de preşedintele Vladimir Putin şi autorităţile separatiste din peninsulă. Anexarea a avut loc după ce populaţia regiunii ucrainene a votat prin referendum secesiunea de Ucraina şi alipirea la Rusia. Decizia Moscovei a astras sancţiuni din partea statelor occidentale.

Turcia traversează o perioadă tensionată din punct de vedere politic, marcată de proteste de amploare ale opoziţiei şi de decizii controversate ale premierului Recep Tayyip Erdogan, inclusiv interzicerea accesului la platformele Twitter şi YouTube. În pofida presiunilor, partidul de guvernare, AKP, a câştigat detaşat alegerile locale de la sfârşitul lunii martie. Piaţa financiară din Turcia a reacţionat pozitiv la rezultatul alegerilor, însă unii investitori au avertizat că câştigurile ar putea fi temporare având în vedere polarizarea tot mai acută a societăţii şi riscurile politice pe termen lung.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kazmunaygas-reevalueaza-planul-extinderii-in-ucraina-si-turcia-dar-promite-investitii-in-romania-12395274
12395274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.