Jumătate dintre camerele de hotel din România sunt închise. 5.000 de cameriste au fost concediate

Postat la 15 noiembrie 2012 16 afişări

Peste jumătate dintre camerele de hotel din România, respectiv mai mult de 50.000, au intrat în conservare în ultimii ani, din cauza crizei, şi 5.000 de cameriste au fost concediate, a declarat pentru MEDIAFAX Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În hotelurile româneşti sunt 180.000 de locuri clasificate, potrivit lui Murad, care au peste 100.000 de camere.

"Având în vedere că anul trecut gradul mediu de ocupare a fost în jur de 30%, hotelurile lucrează la mai puţin de jumătate din capacitate. Asta face ca foarte mulţi hotelieri să conserve o parte din camere, pentru a nu avea cheltuieli suplimentare. Eu cred că peste 50% din camerele de hotel sunt în conservare, adică mai mult de 50.000 de camere. În hoteluri lucrează în medie o cameristă la zece camere, deci au fost concediate peste 5.000 de cameriste", a spus Murad, prezent la deschiderea Târgului de Turism al României.

Preşedintele FPTR spune că dacă un hotel are credite bancare la un grad de ocupare de sub 30% începe să aibă pierderi. Dacă nu are credite unitatea poate suporta fără pierderi un grad de ocupare de până la 25%.

"Noi am propus Ministerului Turismului măsuri foarte clare. Dacă e nevoie, patronatele vor recurge la înfiinţarea unui SMURD în turism", a afirmat Mohammad Murad.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
România,
concediari,
cameriste
/actualitate/jumatate-dintre-camerele-de-hotel-din-romania-sunt-inchise-5-000-de-cameriste-au-fost-concediate-10325225
10325225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.