José, 32 de ani: Îmi este mai bine ca ghid turistic voluntar pentru canadieni, englezi sau francezi decât ca profesor de sport - şomer

Autor: Mirabela Tiron Postat la 05 martie 2013 21 afişări

Cu jumătate din populaţia României şi o suprafaţă de două ori şi jumătate mai mică, Portugalia a atras anul trecut 7,7 milioane de turişti străini, care au lăsat puţin peste 1.100 de euro de persoană în vacanţe. Spre comparaţie, suma totală lăsată de străini în România este de aproape opt ori mai mică decât cea lăsată de străini în ţara iberică, potrivit datelor de la Asociaţia de Turism a Portugaliei şi calculelor ZF.

"După ce am rămas şomer, ca alţi mulţi portughezi de vârsta mea, am decis să lucrez ca ghid turistic voluntar. Îmi place mai mult ce fac acum, interacţionez cu persoane din toată lumea. Viaţa mea s-a schimbat mult de când cu recesiunea. Pentru că prietenii mei au plecat la muncă în Germania sau Elveţia din cauza crizei de aici, acum ies în oraş cu turiştii străini pentru care sunt ghid în timpul zilei", spune José, 32 de ani, un fost profesor de sport portughez rămas şomer după ce în învăţământul de stat s-au făcut disponibilizări. El îşi plimba turiştii străini prin centrul Lisabonei pentru a le arăta oraşul. Nu se mai bucură de stabilitatea unui venit lunar, însă se descurcă cu bacşişul primit de la cei cărora le face turul oraşului, fie că sunt canadieni, chinezi, englezi, francezi sau alte naţii, potrivit lui. Străzile din centrul capitalei portugheze erau pline de baruri şi restaurante cochete, dar şi de magazine cu suveniruri care îşi aşteptau clienţii. Pe fiecare stradă principală circulau autobuze turistice, pe jumătate pline cu turişti, la sfârşitul lunii februarie.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jos-32-de-ani-imi-este-mai-bine-ca-ghid-turistic-voluntar-pentru-canadieni-englezi-sau-francezi-decat-ca-profesor-de-sport-somer-10638230
10638230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.