John Kerry: Recurgerea armatei americane la avioane fără pilot este strict supravegheată

Postat la 27 mai 2013 49 afişări

Secretarul american de Stat John Kerry a apărat duminică recurgerea Statelor Unite la avioane fără pilot pentru a elimina persoanele identificate drept terorişti, subliniind că asemenea decizii nu sunt luate decât după verificări temeinice.

John Kerry: Recurgerea armatei americane la avioane fără pilot este strict supravegheată

 "În primul rând, au existat foarte puţine atacuri cu drone în timpul acestui an. De ce? Pentru că eforturile noastre pentru a elimina Al-Qaida din Pakistan au fost reuşite", a declarat John Kerry într-o întâlnire cu studenţii etiopieni din Addis Abeba.

"În al doilea rând, noi nu deschidem focul decât asupra ţintelor teroriste confirmate ca atare, după verificări aprofundate", a adăugat Kerry.

Recurgerea americanilor la drone, în scopul urmăririi oficialilor talibani sau liderilor reţelelor Al-Qaida, în contextul atentatelor de la 11 septembrie, au provocat o adevărată controversă, îndeosebi în Pakistan şi Afganistan, deoarece raidurile sunt desfăşurate fără informarea prealabilă a guvernelor respective şi deoarece acestea au provocat uneori victime în rândul civililor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/john-kerry-recurgerea-armatei-americane-la-avioane-fara-pilot-este-strict-supravegheata-10902892
10902892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.