Jocuri politice dincolo de Nistru: steaua lui Igor Smirnov apune

Autor: Mihai Mitrica Postat la 24 iulie 2011 13 afişări

Guvernul de la Moscova a alocat Transnistriei 300 de milioane de ruble (circa 7,5 milioane de euro) drept ajutor tehnic pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii.

Banii nu vor ajunge insa la guvernul controlat de actualul lider Igor Smirnov: de gestionarea fondurilor se va ocupa parlamentul transnistrean condus de Anatoli Kaminski, favoritul Moscovei pentru a-l detrona pe Smirnov la alegerile prezidentiale din toamna din aceasta republica separatista.

Indepartarea lui Smirnov, la care Republica Moldova consimte tacit, este considerata drept foarte importanta pentru relansarea negocierilor de pace dintre republica separatista si regimul de la Chisinau.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jocuri-politice-dincolo-de-nistru-steaua-lui-igor-smirnov-apune-8520003
8520003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.