Jeremy Clarkson EXPLICĂ de ce a refuzat să revină la emisiunea "Top Gear"

Autor: Madalina Cerban Postat la 19 iunie 2015 730 afişări

Jeremy Clarkson, fostul star al emisiunii "Top Gear", spune că i s-a propus să revină la cârma acestui show, însă a refuzat pentru că un director al BBC l-a comparat cu Jimmy Savile, fost prezentator vedetă al televiziunii, acuzat că a abuzat sexual zeci de minori.

La câteva zile după ce radiodifuzorul public britanic (BBC) a anunţat că prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans va fi gazda principală a emisiunii "Top Gear", în locul lui Jeremy Clarkson, Clarkson spune că ar fi putut să revină la show-ul care l-a consacrat, informează dailymail.co.uk.

Jeremy Clarkson precizează că un director al BBC, al cărui nume nu a fost dezvăluit, i-a propus să îşi reia rolul în show-ul "Top Gear" chiar cu câteva zile înainte să fie făcut anunţul oficial în privinţa înlocuitorului său, Chris Evans.

Potrivit lui Jeremy Clarkson, oferta i-ar fi fost făcută săptămâna trecută, însă a refuzat-o din cauză că respectivul director l-ar fi comparat cu Jimmy Savile, fost prezentator vedetă al postului BBC, care este acuzat că a abuzat sexual zeci de minori.

De asemenea, Jeremy Clarkson consideră că s-a mers mult prea departe în acest caz. "După ce am fost comparat cu Jimmy Savile de cineva de la BBC şi a apărut informaţia în toată presa, cum aş mai fi putut să mă întorc?", a declarat Jeremy Clarkson pentru publicaţia britanică The Sun.

"Ar fi fost imposibil să fac acest show aşa cum mi-aş fi dorit. Cred că (cei de la BBC, n.r.) şi-au dat seama de acest lucru şi din acest motiv l-au adus în echipă pe Chris atât de repede după ce m-am întâlnit eu cu ei", a spus Clarkson.

Totodată, Jeremy Clarkson, în vârstă de 55 de ani, a vorbit despre planurile sale privind lansarea unui nou show automobilistic care să rivalizeze cu "Top Gear", găzduit în noua sa formulă de la BBC de Chris Evans. Acesta ar fi semnat un contract în valoare de 5 milioane de lire sterline cu BBC, pentru a prezenta şi produce noua versiune a "Top Gear".

Pe de altă parte, Richard Hammond şi James May, foştii colegi ai lui Jeremy Clarkson de la "Top Gear", ar putea fi implicaţi în noul proiect al lui Clarkson.

BBC a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru "Top Gear", după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporaţiei britanice de media, această decizie nu a fost luată cu uşurinţă. Hall a precizat însă că "a fost depăşită o limită" şi acest lucru nu poate fi "trecut cu vederea", potrivit bbc.com.

La fel ca în cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May şi Richard Hammond cu BBC s-au încheiat şi ar fi trebuit renegociate. Însă aceştia au refuzat să revină în postura de prezentatori ai "Top Gear" fără Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite şi atitudinea acerbă împotriva conceptului de "corectitudine politică".

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea "Top Gear". Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate - intens comentate şi criticate - în care a fost implicat starul britanic.

Pe de altă parte, pe 16 iunie, BBC a anunţat oficial că prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea "Top Gear", în locul lui Jeremy Clarkson.

Chris Evans a semnat un contract pe trei ani şi va începe filmările pentru noul sezon "Top Gear" peste câteva săptămâni, fără colegii lui Clarkson, prezentatorii Richard Hammond şi James May, a precizat BBC.

Noul prezentator de la "Top Gear", pasionat de automobile, s-a declarat extrem de încântat de faptul că a intrat în echipa acestui show TV, despre care a spus că este emisiunea sa preferată.

"Vă promit că voi face tot ce voi putea pentru a respecta lucrurile care au mers bine în trecut şi pentru a duce acest show TV mai departe", a adăugat Chris Evans.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JEREMY CLARKSON,
TOP GEAR,
JIMMY SAVILE
/actualitate/jeremy-clarkson-explica-de-ce-a-refuzat-sa-revina-la-emisiunea-top-gear-14475129
14475129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.