Japonezii au început Brexodul: Una dintre cele mai mari fabrici de maşini se va închide, şi mii de oameni îşi pierd joburile

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 martie 2019 1218 afişări

Japonezii au început Brexodul: Una dintre cele mai mari fabrici de maşini se va închide, şi mii de oameni îşi pierd joburile

Honda a anunţat săptămâna trecută că îşi va închide singura fabrică din Marea Britanie în 2021, potrivit Reuters. 

Ca urmare a acestui anunţ, 3.500 de angajaţi îşi vor pierde locul de muncă.

Anunţul firmei japoneze venea cu o săptămână înainte de Brexit, însă reprezentanţii Honda au declarat că mişcarea nu are legătură cu acesta şi că firma trebuie să îşi concentreze activitatea pe regiunile în care îşi vinde majoritatea maşinilor, după ce s-a confruntat cu dificultăţi în Europa. Compania japoneză este al patrulea cel mai mare producător construieşte la uzina din Anglia.

Anterior, producătorul auto japonez Nissan anunţase mutarea producţiei modelului X-Trail de la uzina din Sunderland. Producătorii de electronice şi electrocasnice Panasonic şi Sony au anunţat şi ei că pleacă din Marea Britanie pentru a veni pe continent. 

În Regatul Unit au operaţiuni circa 1.000 de companii japoneze, care asigură 140.000 de locuri de muncă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
japonezi,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.