Iulian Anghel, ZF: Voi nu sunteţi Pilat din Pont care să vă spălaţi pe mâini. Voi sunteţi vinovaţi de moartea acelui copil de la Odorheiul Secuiesc şi de toată drama de acolo

Autor: Iulian Anghel Postat la 19 decembrie 2023 175 afişări

Iulian Anghel, ZF: Voi nu sunteţi Pilat din Pont care să vă spălaţi pe mâini. Voi sunteţi vinovaţi de moartea acelui copil de la Odorheiul Secuiesc şi de toată drama de acolo

Voi, nimeni altcineva. De la preşedinte, la guvern, de la Ministerul Educaţiei la primarie. De la Consiliul local la Arhiepiscopia Romano-Catolică, proprietatea a liceul Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc care s-a prăbuşit peste copii. Toţi sunteţi vinovaţi.

Voi nu puteţi spune ca Pilat din Pont ca „eu nu sunt vinovat de sângele acestui nevinovat” şi, ca dovadă, „mă spăl pe mâini” şi „luaţi-l să faceţi ce vreţi cu el”. Pilat avea dreptate să spună: nu-i treaba mea, pentru că el avea alte treburi de făcut, nu să se amestece în religia evreilor.

Dar voi v-aţi asumat, cu toţii, să faceţi o Românie mai bună. Romano-catolicii şi-au primit înapoi proprietăţile confiscate, inclusiv liceul a cărui internat s-a prăbuşit. Consiliul local plătea chirie pentru acel sediu în care stăteau copii.

Pentru asta Arhiepiscopia ar fi trebuit să se îngrijească - proprietară fiind – că totul este în regulă. Dar clădire s-a prăbuşit. Consiliul local ar fi trebuit să verifice, de vreme ce plătea chirie, că totul este în regulă. Nu a făcut-o. Inspectoratul şcolar, ISU, ar fi trebuit să ştie ce este cu această şcoală-internat. Toate instituţiile statului care au tangenţă cu securitatea oamenilor ar trebui să ştie care este starea tuturor şi mai ales a instituţiilor şcolare. Guvernul nu are nicio listă cu şcolile ce stau să cadă. Sau dacă o are nu o ştie nimeni.

România are în fruntea ei un profesor. Prima-doamna este, la rându-i, profesor. În această epocă bună, şcolile se prăbuşesc peste copii. În urmă cu mulţi ani, un ziarist britanic i-a spus lui Tony Blaier că are mâinile pătate de sânge pentru că a autorizat intervenţia UK în Irak fără nicio dovadă că Irakul ar avea arme chimice. Nu ajung pâna acolo, dar spun: sunteţi vinovaţi cu toţii de drama acelor copii şi a faliliilor lor, de la stat până la biserică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
vinovati,
drama,
copil,
deces,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.