Italia şi FMI acuză că interesele egoiste ale băncilor au dus la apariţia şi persistenţa crizei, iar băncile se plâng că „sunt atacate“

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 25 ianuarie 2013 10 afişări

Directorul general al FMI Christine Lagarde şi premierul italian Mario Monti au redeschis la Forumul Economic Mondial de la Davos o rană mai veche care macină imaginea politicului şi a businessului mondial, în special pe cea a lumii financiare, acuzând interesele egosite care au declanşat crizele şi impiedică reformele.

Pentru a-şi spăla imaginea în faţa publicului, o bancă bri­ta­nică, Barclays, recu­noaş­te: "Am fost prea agresivi şi prea egoişti. Industria a gre­şit, câteodată". Altele se plâng că sunt "atacate". "Câteodată rezistenţa intereselor com­paniilor este camuflată în spatele ide­i­lor obişnuite. Interese corporatiste ego­iste pot fi găsite peste tot în UE", a de­clarat Monti, acuzând că pentru a-şi pro­mova interesele, companiile blo­chea­ză reformele într-o Europă mă­cinată de criză. Tehnocrat şi fost comisar UE, Monti a preluat conducerea guvernului italian în 2011 pentru a scoate Italia din turbulenţele în care a intrat pe pieţele financiare din cauza politicilor ezitante şi ambigue ale fostului premier Silvio Berlusconi, condamnat pentru fraudă, scrie EUobserver. Reformele dureroase de peste tot în Europa pot fi acceptate de populaţie dacă aceasta vede justiţie şi corectitu­di­ne în locul indulgenţei arătate faţă de cei bogaţi şi cei privilegiaţi.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/italia-si-fmi-acuza-ca-interesele-egoiste-ale-bancilor-au-dus-la-aparitia-si-persistenta-crizei-iar-bancile-se-plang-ca-sunt-atacate-10521747
10521747
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.