Italia amendează Roche şi Novartis pentru că s-au înţeles să promoveze incorect un medicament scump

Postat la 05 martie 2014 41 afişări

Autorităţile italiene au sancţionat grupurile elveţiene Roche şi Novartis cu amenzi în valoare totală de peste 180 milioane euro, pentru că s-ar fi înţeles să excludă de pe piaţă un tratament ieftin pentru probleme grave de vedere şi să promoveze un medicament scump.

Italia amendează Roche şi Novartis pentru că s-au înţeles să promoveze incorect un medicament scump

 Novartis trebuie să plătească o amendă de 92 milioane euro, iar Roche a fost sancţionată cu suma de 90,5 milioane euro, a anunţat miercuri autoritatea pentru concurenţă din Italia, potrivit Wall Street Journal.

Instituţia susţine că cele două companii s-au înţeles, începând din 2011, să excludă de pe piaţă medicamentul "Avastin", utilizat pentru tratarea unor probleme serioase de vedere, şi să promoveze în locul acestuia alternativa mai costisitoare "Lucentis".

Potrivit autorităţilor italiene, cele două companii ar fi propagat către medici şi serviciile de sănătate "o distincţie artificială între cele două produse", susţinând că Avastin ar fi mai periculos pentru a determina prescrierea variantei mai scumpe către bolnavi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/italia-amendeaza-roche-si-novartis-pentru-ca-s-au-inteles-sa-promoveze-incorect-un-medicament-scump-12201733
12201733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.