Israelul nici nu vrea sa auda de propunerea lui Obama de pace cu Palestina

Autor: Mihai Mitrica Postat la 21 mai 2011 17 afişări

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a exclus prompt orice retragere in limitele granitelor din 1967, dupa ce presedintele american, Barack Obama, a facut un apel la incheierea unui acord de pace israeliano-palestinian pe baza acelor frontiere.

Premierul israelian a facut referire la o scrisoare din 2004 a fostului presedinte american, George W. Bush, adresata premierului israelian din acea perioada, Ariel Sharon, in care Casa Alba excludea varianta unei reveniri a Israelului la liniile de armistitiu anterioare razboiului din iunie 1967, ceea ce ar implica o retragere din Cisiordania si Ierusalimul de Est.

Obama a afirmat in premiera ca "frontierele Israelului si Palestinei trebuie sa aiba la baza liniile din 1967, cu schimburi convenite de cele doua parti, pentru a stabili granite sigure si recunoscute pentru ambele state". Discursul pe tema Orientului Mijlociu a fost sustinut la Departamentul de Stat si este o pivotare diplomatica de amploare a Statelor Unite, aflate in plina campanie de a-si reevalua rolul in zona.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/israelul-nici-nu-vrea-sa-auda-de-propunerea-lui-obama-de-pace-cu-palestina-8277378
8277378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.