Islamiştii din gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant, la mai puţin de 100 km de Bagdad. Parlamentul va decreta STARE DE URGENŢĂ

Postat la 12 iunie 2014 47 afişări

Jihadiştii din Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care au lansat o ofensivă-fulger în nordul şi centrul Irakului, îşi îndeamnă susţinătorii să avanseze către Bagdad, potrivit unui purtător de cuvânt al SIIL, citat de reţeaua americană de supraveghere a site-urilor islamiste. Rebelii se aflau, joi, la mai puţin de 100 de kilometri de Bagdad.

Islamiştii din gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant, la mai puţin de 100 km de Bagdad. Parlamentul va decreta STARE DE URGENŢĂ

 UPDATE 10:00 - Rebelii din cadrul SIIL se află la mai puţin de 100 de kilometri de Bagdad

Rebelii se aflau, joi, la mai puţin de 100 de kilometri de Bagdad, după ce au preluat controlul asupra unor teritorii extinse din nordul Irakului, unde au lansat o ofensivă fulgerătoare la începutul săptămânii, au anunţat joi mai mulţi oficiali citaţi de AFP.

Rebelii au preluat controlul asupra oraşului Dhuluiya, situat la 90 de kilometri nord de Bagdad, au precizat un colonel al poliţiei şi locuitori contactaţi prin telefon de AFP.

Un localnic a povestit pentru AFP că bărbaţi înarmaţi patrulează pe străzi, în timp ce forţele guvernamentale sunt absente din acest sector.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/islamistii-din-gruparea-statul-islamic-in-irak-si-levant-la-mai-putin-de-100-km-de-bagdad-parlamentul-va-decreta-stare-de-urgenta-12742977
12742977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.