Preţurile au scăzut uşor în luna mai. Care sunt produsele cu cele mai mari ieftiniri

Postat la 12 iunie 2014 30 afişări

Preţurile de consum au scăzut cu 0,04% în luna mai, iar inflaţia anuală a coborât la 0,94%, reprezentând un minim istoric, pe fondul ieftinirii alimentelor de bază, precum şi a unor tarife la unele servicii, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Preţurile au scăzut uşor în luna mai. Care sunt produsele cu cele mai mari ieftiniri

 Inflaţia anuală a coborât astfel de la nivelul de 1,21% atins în aprilie, care a reprezentat cel mai ridicat nivel din acest an, pe fondul bazei foarte reduse din luna aprilie 2013, când preţurile de consum au urcat cu numai 0,11%.

Creşterea medie a preţurilor pe total în ultimele 12 luni (iunie 2013 – mai 2014) faţă de precedentele 12 luni (iunie 2012 – mai 2013), determinată pe baza IPC (indicele preţurilor de consum) este 2,1%, iar cea determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 1,8%, se arată într-un comunicat publicat joi de INS.

În luna mai, cele mai importante scăderi de preţuri au fost înregistrate la ouă (-4%), zahăr (-3,06%) şi legume (-1,29%), completate de ieftiniri uşoare la anumite servicii, respectiv chirii, transportul urban, transpoturile aeriene şi serviciile de telefonie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/preturile-au-scazut-usor-in-luna-mai-care-sunt-produsele-cu-cele-mai-mari-ieftiniri-12742578
12742578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.