ISB: Liga 1 şi Cupa Ligii vor fi difuzate în continuare în direct şi pe Look Plus şi Look TV

Autor: Madalina Cerban Postat la 17 ianuarie 2015 33 afişări

ISB Media Holding Ltd anunţă, într-un comunicat, că, la fel ca până în prezent, toate meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii vor fi prezentate în direct şi la televiziunile Look Plus şi Look TV, respectiv prin platforma digitală KooLNet, prin intermediul SeeNow.

"Conform promisiunii făcute, ISB Media Holding continuă să susţină fotbalul profesionist din România prin onorarea contractului semnat cu LPF la 4 martie 2014", se arată în comunicatul postat pe site-ul looktv.ro.

De asemenea, ISB Media Holding Ltd confirmă încheierea unui contract şi cu reţeaua RCS&RDS.

"Alături de principalii distribuitori ai posturilor Look TV şi Look Plus, deja consacraţii UPC, TeleKom şi Orange, care şi-au asumat parteneriatul cu ISB şi implicit cu Liga 1 de la începutul sezonului competiţional în curs de desfăşurare, anunţăm opinia publică despre încheierea contractului şi cu reţeaua RCS&RDS", se spune în comunicat.

Totodată, potrivit ISB Media Holding Ltd, "ca şi până acum, toate meciurile din cadrul Ligii 1 şi Cupa Ligii vor fi prezentate în direct pe posturile Look Plus şi Look TV, respectiv prin platforma digitală KooLNet prin intermediul SeeNow".

"Astfel, spre deosebire de campionatele trecute, telespectatorii din România vor avea posibilitatea să vizioneze în următoarele 5 sezoane toate partidele din Liga 1 în condiţii similare, indiferent la care din principalele reţele de televiziune sunt abonaţi", mai spune ISB Media Holding Ltd.

Compania RCS&RDS a anunţat, vineri, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Digi Sport va transmite, în direct, meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii, începând din luna februarie, precum şi următoarele sezoane ale celor două competiţii, până în 2019.

Potrivit sursei citate, compania RCS&RDS nu va percepe clienţilor săi niciun cost suplimentar la abonamentul de servicii de televiziune prin cablu şi satelit, pentru vizionarea competiţiilor sportive.

Televiziunea Digi Sport, care este deţinută de RCS&RDS, va difuza toate cele 9 meciuri din Liga 1 din fiecare etapă.

Potrivit RCS&RDS, meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii vor putea fi urmărite şi pe internet prin intermediul platformei Digi Online, pe televiziunile Digi Sport 1, 2 şi 3. Platforma este disponibilă gratuit clienţilor la serviciile de televiziune şi internet de la RCS&RDS. În plus, competiţiile vor fi difuzate în direct şi pe site-ul www.digisport.ro, dar şi pe telefonul mobil, la adresa m.digisport.ro.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, pe 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie 2014, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi compania Romtelecom şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

În schimb, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie 2014, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie 2014 la regimul "must carry", după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS. Astfel, abonaţii RCS&RDS nu au putut viziona până în prezent meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISB MEDIA,
LOOK TV,
LIGA 1
/actualitate/isb-liga-1-si-cupa-ligii-vor-fi-difuzate-in-continuare-in-direct-si-pe-look-plus-si-look-tv-13771017
13771017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.