Isărescu: Fără reducerea decalajelor între regiunile României trecerea la euro nu este sustenabilă

Postat la 10 aprilie 2017 127 afişări

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a subliniat, luni, că fără reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României - infrastructură, venituri şi PIB pe cap de locuitor, trecerea la moneda euro nu va fi sustenabilă.

Isărescu: Fără reducerea decalajelor între regiunile României trecerea la euro nu este sustenabilă

Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. Şedinţa a fost prezidată de premierul Sorin Grindeanu, iar guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, au participat în calitate de vicepreşedinţi ai Comitetului.

"România îşi menţine angajamentul de adoptare a monedei euro şi face eforturi pentru pregătirea riguroasă a acestui proces, astfel încât trecerea la moneda unică să se facă la momentul oportun", se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.