Isărescu: Există date suficiente care justifică o prognoză diminuată privind creşterea economică

Postat la 02 august 2012 4 afişări

Prognoza privind creşterea economică pentru acest an, de 1,5%, ar trebui diminuată, după datele privind evoluţia de până în prezent, în special la nivelul agriculturii, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precizând că nu împărtăşeşte prognoza BERD, de 0,8%.

"Există date suficiente inclusiv situaţia din agricultură care justifică o prognoză cel puţin parţial diminuată în ceea ce priveşte creşterea economică (...) Nu am zis că împărtăşesc cifra BERD ci că există motive pentru revizuirea creşterii", a spus Isărescu. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,2% la 0,8%, precum şi pentru 2013, avertizând că situaţia externă dificilă şi criza politică internă ar putea afecta avansul PIB pe termen scurt.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-exista-date-suficiente-care-justifica-o-prognoza-diminuata-privind-cresterea-economica-9916957
9916957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.