Iranul va crea un sistem de identificare a tuturor utilizatorilor de Internet

Autor: Gaidau Ion Postat la 07 decembrie 2014 44 afişări

Iranul este pe cale de a crea un sistem de identificare a tuturor utilizatorilor iranieni de Internet în momentul conectării la reţea, a declarat ministrul Telecomunicaţiilor, Mahmoud Vaezi, potrivit agenţiei Isna.

"Pe viitor, atunci când persoanele vor dori să utilizeze Internetul, ele vor fi identificate şi vom cunoaşte identitatea fiecărui internaut", a declarat ministrul Mahmoud Vaezi, fără a oferi mai multe precizări în legătură cu mijloacele tehnice care vor fi folosite.

La mijlocul lui noiembrie, Vaezi a anunţat lansarea unui sistem de control al Internetului care va permite filtrarea anumitor conţinuturi din reţelele sociale.

"Prima fază a filtrării inteligente a Internetului va fi gata într-o lună. A doua fază va fi în trei luni, iar a treia fază în şase luni", a declarat pe atunci Vaezi.

Iranul încearcă de aproape doi ani să limiteze accesul la reţelele sociale şi să controleze conţinutul acestora, care stârneşte nemulţumirea Republicii Islamice.

Totuşi, preşedintele moderat Hassan Rohani, ales în iunie 2013, pledează pentru o relaxare a cenzurii pe Internet, utilizat de peste 30 de milioane de iranieni (din 77 de milioane).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAN,
INTERNET,
POLITICĂ
/actualitate/iranul-va-crea-un-sistem-de-identificare-a-tuturor-utilizatorilor-de-internet-13706679
13706679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.